Anderen over Bedrijfsmindfulness

Leven mooier, waardevoller, rustiger en stabieler geworden

Eén van mijn verwachtingen van de training bedrijfsmindfullness, geleid door Marc Hijkoop was, dat ik zou leren me beter te focussen op mijn werkzaamheden en mijn taken één voor één af te handelen.

Die verwachtingen zijn behoorlijk overtroffen. Niet alleen ontstond er tijdens en na de training een grotere rust bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden, maar in mijn dagelijks leven en in mijn contacten kwam er meer stabiliteit, harmonie, rust en vertrouwen. Ik leerde zelfs om geen verwachtingen meer te hebben vooraf, zodat er ook geen teleurstelling meer is als het leven anders loopt dan ik verwacht had. Ik sta veel meer open voor alles wat zich aandient. Problemen blijken zich vaak vanzelf op te lossen. Contacten worden intenser en positiever nu ik zonder oordeel mensen om me heen positief tegemoet treedt. Er zijn veel minder ergernissen, nu ik geen verwachtingen heb (waardoor dingen dus niet ‘anders gaan dan verwacht”). Ik ben milder geworden voor mezelf en anderen en zelfverzekerder. Piekeren over zaken die gebeurd zijn of mogelijk staan te gebeuren is zinloos: wat gebeurd is kan ik niet meer veranderen en wat er staat te gebeuren weet ik niet.

Dankzij trainer Marc Hijkoop konden mijn collega’s en ik in een vertrouwde en open sfeer tweewekelijks onze ervaringen delen en van elkaar leren. Het dagelijks oefenen is een vereiste en dat was de eerste dagen soms lastig in te plannen, maar na de eerste week ging ik naar het dagelijkse oefenkwartier uit kijken. En nu de training is afgelopen blijf ik op mijn vaste tijd oefenen.
Door aandacht en mildheid is mijn leven mooier, waardevoller, rustiger en stabieler geworden. Ik kan de training aan iedereen aanbevelen. Je zult er ongetwijfeld door veranderen.
S.E., medewerkerster van Inforsa

 Mindfulness: het recept voor inspirerend werken

Er echt bewust ‘zijn’. Je mindful richten op één taak in plaats van multi tasken is belangrijk en ook verdraaid lastig in de hectisch werkelijkheid van alle dag. Een uitdaging, die we graag aan wilden gaan tijdens onze jaarlijkse inspiratiedag. Mindfulness is hot en uit de vele coaches en bedrijven kozen we uiteindelijk voor Essentioneel. Reden was de persoonlijke click en de bedrijfsgerichte aanpak. Onze vraag was; verzorg een dag mindfulness waarbij we bureau een goede indruk krijgen van de kracht van bewust zijn. De oefeningen zoals mindful communiceren, mindful waarnemen en mindful bewegen, hebben ons laten ervaren hoe waardevol het is om in het ‘nu’ te leven. Een moment voor jezelf, acceptatie van een situatie en daadwerkelijk aandacht voor de ander, geeft momenten van rust en ‘zijn’ in ons jachtige werkritme. Een dag mindfulness met Essentioneel was voor ons een bijzondere en leerzame ervaring.
Beaumont Communicatie & Management

Contact met collega's dieper en mooier door Bedrijfsmindfulness

Ik had het geluk via mijn werkgever een cursus mindfulness bij Marc te mogen volgen. Ik had reeds langer interesse en ervaring op dat gebied maar nooit eerder een cursus gedaan en nooit eerder in het kader van mijn werk. Dit laatste is wat me het meest geraakt heeft van de cursus. Dat het een heel bijzondere ervaring is mindfulness te delen met collega's en dat het mijn contact met collega's verdiept en mooier maakt.
Op dit moment oefen ik op mijn werk dagelijks met een aantal collega's in de stilteruimte tijdens de lunch en ook dit zijn heel bijzondere momenten. Ik merk dat het verbindend werkt en ik in mijn werk steeds meer bij mijn eigen kern kan blijven en daardoor meer vanuit mijn kwaliteiten kan werken. Ik voel me daardoor zekerder over wat ik te brengen heb en ervaar meer plezier in mijn werk.
Dank je Marc voor je fijne manier waarop je ons hebt laten kennismaken met mindfulness.
Iene trainer forensische psychiatrie Inforsa

Aandacht en rust

Mindfulness, al veel over gehoord en ik wilde dit graag een keer volgen. Meer aandacht in het moment, met name op mijn werk zou mij erg helpen. Toen de aanmeldingsmail voorbij kwam, heb ik direct gereageerd. Dit heeft mij niet teleurgesteld! Nu terugkijkend bemerk ik bij mezelf meer rust en minder de drang om direct iets te moeten doen als me iets gebeurt. Meer aandacht in het moment, alhoewel dit ook een eeuwige oefening blijft. Wat ik bemerk dat ik in het begin nog veel werd afgeleid, maar dat dit nu minder tot niet het geval is, als ik de oefeningen doe.
Kortom, een zeer nuttige cursus die mij zeker aandacht en rust heeft gebracht. Met de begeleiding van Marc die zeer prettig was.
AO, Inforsa

Voor ieder een aanrader

'De Personeelsvereniging organiseerde voor het bedrijf een workshop Bedrijfsmindfulness. Door middel van een korte sessie konden medewerkers proeven wat het nu precies inhoudt. Marc Hijkoop gaf een boeiende interactieve workshop waardoor men meer in het “nu” kan zijn. De aanwezigen zagen na de workshop in dat men na veel oefenen meer energie en minder stress kan bereiken. Voor ieder een aanrader.'
Movares (winnaar Beste Werkgever 2010)

Verdieping van het nieuwe persoonlijk leiderschap

In juni 2010 maakte ik kennis met Bedrijfsmindfullness van Essentioneel. Geïnspireerd door “de kracht van het nu” en “een nieuwe aarde” van Eckhart Tolle gaf deze introduktieworkshop mij zicht op de wijze hoe je jezelf kunt (laten) ontwikkelen om in een werkomgeving in het NU te blijven. Op een ontspannen en praktische wijze nam Marc Hijkoop de groep mee in de technieken die je laten beleven wat de kracht van het nu is. Marc legde ook de lus naar de toegevoegde waarde voor jezelf en de dagelijkse praktijk. Een aanrader voor hen die werken aan verdieping van het nieuwe (persoonlijk) leiderschap. Wat de workshop een extra waardevolle dimensie gaf, was de keuze van de eigentijdse locatie als ook de perfecte verzorging (catering en hulpmiddelen)!
Ken Pon, KPInterimmanagent

Schep orde in de chaos

Bedrijfsmindfullness: schep orde in de chaos van je eigen gedachte en beslis zelf en bewust wat er belangrijk voor je (werk) is. Marc leert je hoe je met regelmatig oefenen steeds meer grip op je eigen gedachten en dus ook je leven kunt krijgen.
Yvette

Naar boven